Δευτέρα, Δεκεμβρίου 01, 2008

χρήσιμες διευθύνσεις

Αρκτούρος: Δίκτυο «Εθελοντισμός και φυσικό περιβάλλον»

Ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εδρεύει στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται στην προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος. Διάβασε πώς μπορείς να βοηθήσεις και μάθε για άλλους σχετικούς οργανισμούς. Επίσης υπάρχει διαθέσιμη βιντεοθήκη.

http://www.arcturos.gr/volunteer.htm [EN][EL]



Αρχέλων: Σύλλογος για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας στην Ελλάδα

Ένα ενδιαφέρον οικολογικό πρόγραμμα για το οποίο ζητούνται εθελοντές. Εδώ μπορείς να βρεις λεπτομέρειες και την αίτηση συμμετοχής. Η ιστοσελίδα είναι μερικώς υπό κατασκευή.

http://www.archelon.gr/ [EN][EL]



Αρχιπέλαγος Αιγαίου

Το Αρχιπέλαγος Αιγαίου είναι μια μη-κερδοσκοπική, μη-κυβερνητική περιβαλλοντική οργάνωση, που δραστηριοποιείται σε διάφορες περιοχές των ελληνικών θαλασσών και υλοποιεί επιστημονική έρευνα του θαλάσσιου και φυσικού περιβάλλοντος των νησιών του Αιγαίου. Πάρε μέρος στις εθελοντικές δράσεις καθαρισμού και αποκατάστασης περιοχών εξαιρετικής βιολογικής σημασίας.

http://www.archipelago.gr/defaulten.asp [EN][EL]



Εθελοντικά Προγράμματα

Διάφορα εθελοντικά προγράμματα για διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε πρόσφυγες και μετανάστες, δημιουργική απασχόληση, υποστήριξη προσφύγων κ.λπ.

http://www.e-paideia.net/Reviews/chapter.asp?lngReviewID=28705&lngChapterID [EL]



Εθελοντισμός Πολιτικής Προστασίας

Η επίσημη ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Μάθε όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το εθνικό σύστημα εθελοντισμού πολιτικής προστασίας. Χρήσιμη λίστα ελληνικών εθελοντικών οργανισμών που έχουν σχέση με την πολιτική προστασία και μια αίτηση για να συμμετάσχεις στα προγράμματα.

http://www.civilprotection.gr/volunteer_system.htm [EL]





Εθελοντισμός: Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους

Πληροφορίες για το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εθελοντικής Δράσης για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών. Πάρε μέρος στο πρόγραμμα συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής. Στην αρχική σελίδα υπάρχει εισαγωγή και στα αγγλικά.

http://www.ethelontismos.gr/progr_00.html [EL]



Ελλάδα Καθαρή

Τα προγράμματα και οι δραστηριότητες της Ε.Κ. καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της σημερινής περιβαλλοντικής κατάστασης της Ελλάδας. Τα προγράμματα περιλαμβάνουν καθαρισμούς δημόσιων χώρων, δενδροφυτεύσεις καθώς και παιδικά - νεανικά προγράμματα εθελοντικής δράσης.

http://www.cleanupgreece.org.gr/site.asp?id=328 [EN][EL]



Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Διάβασε για αυτόν τον εθελοντικό μη κυβερνητικό οργανισμό που προσφέρει υποστήριξή σε επείγουσες καταστάσεις. Μπορείς να συμμετάσχεις στα σεμινάρια και την εκπαίδευση που οργανώνει.

http://www.hrt.org.gr/testdef3.htm [EL]



Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία

Κάθε χρόνο η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία υλοποιεί προγράμματα για την προστασία των άγριων πουλιών και του περιβάλλοντος τους. Μπορείς επίσης να συμμετάσχεις σε διάφορες δραστηριότητες και γεγονότα ή σε εργασίες στα γραφεία τους. Συμπλήρωσε την αίτηση συμμετοχής.

http://www.ornithologiki.gr/en/hos/envol.htm [EN][EL]



Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Μία σύντομη επισκόπηση στον τομέα της νεολαίας γι' αυτό τον ανθρωπιστικό οργανισμό. Αντικείμενο, συμμετοχή, δραστηριότητες και προγράμματα.

http://extranet.redcross.gr/pegasus/bin/pegweb3.dll?method=../eh002/keim&tk [EN][EL]





Λίστα από συνδέσεις για εθελοντικά προγράμματα για τη Νεολαία

Μέσω αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας ιστοσελίδας, μπορείς να δεις μια λίστα από προγράμματα εθελοντικής εργασίας για νέους στην Ελλάδα, την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

http://www.ert.gr/eu/Neoi_EE_Prosfero.asp [EL]



Ομοσπονδία Εθελοντικών μη κυβερνητικών Οργανώσεων Ελλάδος

Πληροφορίες για το τι είναι εθελοντισμός, ποιες είναι οι αρχές του, και μια μικρή περιγραφή του εθελοντικής εργασίας στην Ελλάδα.

http://www.ngofederation.gr [EN][EL]



Πρόγραμμα Εθελοντικής Εργασίας για το Περιβάλλον

Μη κερδοσκοπικός οργανισμός του οποίου οι κύριες δραστηριότητες περιλαμβάνουν εθελοντικά προγράμματα και ανταλλαγές νέων. Εάν θες να συμβάλεις ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος προσφέροντας τον ελεύθερο χρόνο σου σε κάτι χρήσιμο και δημιουργικό, βρες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα αυτή.

http://www.cvgpeep.gr/gr/grindex.htm [EN][EL]

θέματα

Δημοφιλείς αναρτήσεις