Δευτέρα, Δεκεμβρίου 01, 2008

αλτρουισμός στους εικονικούς κόσμους Σχόλιο από το σχολικό δίκτυο (blogs.sch.gr ) Νοέμβριος /24 /2008


Είναι άξιες προσοχής και αναφοράς από πολλούς “επισκέπτες” ή “κατοίκους” των σημερινών εικονικών κόσμων, που γίνονται μαζικά προσβάσιμοι χάρη στο διαδίκτυο, οι πολλές και συχνές πράξεις προσφοράς βοήθειας, κυρίως προς τους “νεοφερμένους” σε αυτούς (newbies).

Πρόκειται για ένα φαινόμενο αληθινού αλτρουϊσμού, αφού τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει οικονομικό ή άλλο αντάλλαγμα για αυτή την εθελοντική προσφορά. Τα άτομα που νιώθουν εξοικειωμένα με το περιβάλλον του εικονικού κόσμου και τις λειτουργίες του προθυμοποιούνται πολύ εύκολα να προσφέρουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους σε άπειρα και νέα μέλη, κάνοντάς τους να αισθανθούν ευπρόσδεκτοι σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον.

Η βοήθεια μπορεί να πάρει πολλές μορφές: από παροχή συμβουλών και οδηγιών που αφορούν βασικές δεξιότητες χειρισμού κινήσεων και προσανατολισμού, μέχρι και εξειδικευμένες τεχνικές για την κατασκευή αντικειμένων, κτιρίων (building) και προγραμμάτων που καθιστούν διαδραστικά τα εικονικά αντικείμενα (scripting). Πολλοί είναι αυτοί που μεταφέρουν και εκτός εικονικού κόσμου αυτή τη στάση ζωής: την απρόσκοπτη και ανυστερόβουλη, εθελοντική προσφορά.

Είναι μια πολύτιμη προσφορά των εικονικών κόσμων για τον κόσμο που ζούμε πραγματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

θέματα

Δημοφιλείς αναρτήσεις