Τετάρτη, Ιουνίου 03, 2009

Διαδίκτυο & κινητή τηλεφωνία


Τα κινητά τηλέφωνα αποτελούν πλέον ένα πολύ διαδεδομένο μέσο για την επικοινωνία μικρών και μεγάλων. Οι περισσότερες συσκευές που βρίσκουμε στο εμπόριο προσφέρουν πλειάδα υπηρεσιών πέραν του συμβατικού τηλεφώνου, όπως η αποστολή μηνυμάτων (γνωστής σε όλους μας ως SMS), η ανταλλαγή φωτογραφιών, μηνυμάτων πολυμέσων (των λεγόμενων MMS), αναπαραγωγή μουσικής, κ.λπ.
Όλο και περισσότερα κινητά παρέχουν πλήρη πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Καθώς το κινητό τηλέφωνο είναι ένα προσωπικό εργαλείο, ο γονικός έλεγχος του παιδιού σε σχέση με τη χρήση του κινητού του δεν είναι τόσο απλός. Μάλιστα, το κινητό τηλέφωνο έχει γίνει κοινωνικό status για πολλά παιδιά, μέχρι που να μην μπορούν χωρίς αυτό ούτε στιγμή.
Τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν είναι αρκετά σοβαρά: Η ενδεχόμενη ανεξέλεγκτη πρόσβαση σε ακατάλληλο υλικό, ή παρενόχληση του παιδιού από κακόβουλους ή παιδόφιλους, η αλόγιστη χρήση του τηλεφώνου από το παιδί, η κλοπή του κινητού και χρήση των προσωπικών δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στη μνήμη του ή η ακούσια έκθεση σε διαφημιστικό υλικό χωρίς το παιδί να είναι σε θέση να αντιδράσει, είναι μερικά από τα προβλήματα αυτά.
Κατά συνέπεια πρέπει να λάβουμε τα ίδια μέτρα προστασίας που ακολουθούμε και κατά την πλοήγησή μας στο Διαδίκτυο.
wap.enet.gr

ΠΗΓΗ: http://www.saferinternet.gr/Default.aspx?tabid=143

θέματα

Δημοφιλείς αναρτήσεις