Τετάρτη, Μαΐου 16, 2012

Διάκριση της Πύλης στα Ελληνικά Βραβεία Διαδικτύου e-awards 2012


( Φυσικό και αναμενόμενο να βραβευτεί η "Πύλη"  εφόσον έχει να επιδείξει δουλειά τεράστια σε όγκο και ποιότητα που συνεχώς αυξάνεται προσελκύοντας καθημερινά πολλούς νέους αναγνώστες και φίλους )

Η Πύλη για την Ελληνική Γλώσσα και τη Γλωσσική Εκπαίδευση (http://www.greek-language.gr) είναι ένας από τους δικτυακούς τόπους που βραβεύτηκαν στα Ελληνικά Βραβεία Διαδικτύου e-awards 2012, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Μαΐου στο αμφιθέατρο του δημοτικού ραδιοσταθμού 9.84 στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων. Η ομάδα των εθελοντών του διαδικτυακού, μη-κερδοσκοπικού περιοδικού «maga.gr» πήρε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση του νέου θεσμού στη χώρα μας. Τα βραβεία αφορούν στην αναγνώριση και τη διάκριση όσων συνεισφέρουν στην παραγωγή αξιόλογου διαδικτυακού περιεχομένου, με βασικά κριτήρια τη διάδραση, τη δεοντολογία, το πρωτογενές περιεχόμενο και την ανεξαρτησία. Η επιλογή των φετινών φιναλίστ έγινε ανάμεσα σε 1.882 προτάσεις του κοινού από ειδική κριτική επιτροπή.
Πιο συγκεκριμένα, η Πύλη βραβεύτηκε στην κατηγορία «Επιμέλεια 2011», η οποία αναφέρεται, μεταξύ των άλλων, σε ιστοσελίδες χώρων τέχνης και πολιτισμού. Το βραβείο απένειμε η κυρία Λένα Διβάνη, Καθηγήτρια Ιστορίας και Εξωτερικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και λογοτέχνης, στον κύριο Ιωάννη Καζάζη, Καθηγητή Φιλολογίας Α.Π.Θ. και Πρόεδρο του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας.
Ο κύριος Καζάζης τόνισε ότι το βραβείο ανήκει στις δεκάδες εσωτερικών και εξωτερικών συνεργατών του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας οι οποίοι συνέβαλαν στη διαμόρφωση της Πύλης και έκτοτε τη συντηρούν και την εμπλουτίζουν άοκνα, με ειδική μνεία στον κύριο Δημήτρη Κουτσογιάννη, Αναπληρωτή Καθηγητή Φιλολογίας Α.Π.Θ. και επιστημονικό υπεύθυνο της Πύλης.
Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους επισκέπτες της Πύλης για την εμπιστοσύνη και το έντονο ενδιαφέρον που δείχνουν για τα περιεχόμενά της και που αποτυπώνονται στους αυξανόμενους ρυθμούς επισκεψιμότητάς της (288.594 μοναδικοί επισκέπτες τον Μάρτιο 2012, σε συνολικό αριθμό 2.366.934 επισκεπτών), καθώς και για την έμπρακτη υποστήριξή τους στην ψηφοφορία για τα Ελληνικά Βραβεία Διαδικτύου e-awards 2012.

θέματα

Δημοφιλείς αναρτήσεις