Τετάρτη, Νοεμβρίου 26, 2008

Κανένας πόλεμος δε γίνεται για καλό σκοπό.

(αποσπάσματα από μαθητική εργασία - πειραματικό γυμνάσιο Μυτιλήνης )
αλήθειες που βγαίνουν από παιδικά χείλη
από το διαδίκτυο

Κανένας πόλεμος δε γίνεται για καλό σκοπό. Κάθε πόλεμος γίνεται για καθαρά οικονομικούς σκοπούς. Πίσω από κάθε πόλεμο κρύβεται μια μεγάλη και ισχυρή δύναμη. Οι εταιρίες κατασκευής όπλων παράγουν όπλα και πρέπει να τα πουλήσουν ώστε να βγάλουν λεφτά. Πώς θα γίνει αυτό αν δε γίνει πόλεμος; Όταν γίνεται πόλεμος χρειάζονται όπλα τα οποία τα αγοράζουν απ’ τους κατασκευαστές και αυτοί απλά βγάζουν λεφτά. Οπότε πρέπει που και πού να γίνεται και κανένας πόλεμος για να βγάζουν λεφτά και κάποιοι άνθρωποι!
Σε κάθε πόλεμο αυτός που τον ξεκινά δεν λέει τα πραγματικά αίτια για τα οποία γίνεται ο πόλεμος, αλλά βρίσκει άλλες αφορμές και δικαιολογίες που μπορεί να γίνουν πιστευτές. Και πάντα υποστηρίζει ότι αυτός ο πόλεμος γίνεται για το καλό όλων αλλά δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία αυταπάτη. Κάποιοι, οι λιγότεροι, πιστεύουν το κόλπο γιατί τους συμφέρει, όπως όταν είσαι στην έρημο σε συμφέρει να βλέπεις οάσεις. Κάποιοι άλλοι όμως, που είναι και οι περισσότεροι, δεν το πιστεύουν και δε θέλουν να γίνει ο πόλεμος. Τότε αρχίζει ένας άλλος πόλεμος που λέγεται διαμάχη για το αν θα γίνει ο πόλεμος.

Μέσα σε τριάντα μόνο χρόνια ο κόσμος γνώρισε δύο Παγκόσμιους πολέμους...

Η Χιροσίμα είναι πόλη της Ιαπωνίας χτισμένη στο νοτιοδυτικό άκρο του νησιού Χονσού. Έγινε γνωστή σ’ όλον τον κόσμο με την πρώτη ατομική βόμβα που έριξαν οι Αμερικανοί στις 6 Αυγούστου το 1945 κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Τα πάντα ισοπεδώθηκαν από την έκρηξη, τις φλόγες και τη ραδιενεργό σκόνη. Τα θύματα της καταστροφής ξεπέρασαν τις 200.000. Οι λίγοι που έμειναν ζωντανοί διηγούνται με φρίκη τις σκηνές του ανθρώπινου σπαραγμού. Το 1955 ξανάρχισε η ανοικοδόμηση της πόλης και γρήγορα ξανάγινε μεγαλούπολη και εμπορικοοικονομικό κέντρο της περιοχής παρά τις απώλειες των ανθρώπων. Όμως η ανάμνηση της εκρήξεως είναι βαθιά ριζωμένη στις καρδιές των γιαπωνέζων , όπως είναι και στις καρδιές των Αμερικανών του Περλ – Χάρμπορ.
Από το 1961 ως το 1973 πάνω από 58.000 Αμερικανοί σκοτώθηκαν στο Βιετνάμ. Ο πόλεμος δίχασε τις ΗΠΑ, προκαλώντας μαγικές αντιπολεμικές διαμαρτυρίες. Οι Βιετκόνγκ και οι Βιετναμέζοι με αρχηγό το Χο Τσι Μίνχ, μάχονταν για να ενώσουν το Βιετνάμ υπό την ηγεσία τους. Το 1975 νίκησαν τους Νοτιοβιετναμέζους και κυριάρχησαν σε όλο το Βιετνάμ.
Από τα αρχαία χρόνια οι άνθρωποι έκαναν πολέμους για καλύτερες συνθήκες, για να έχουν περισσότερα προνόμια. Ακόμα και στις ημέρες μας που οι καταστάσεις είναι καλύτερες. ..

...
Το πιο δυσάρεστο γεγονός στον κόσμο είναι ο «πόλεμος!» Δεν συγκρίνεται με καμιά άλλη καταστροφή! Οι επιδημίες, οι σεισμοί, η πείνα, οι λευχαιμίες, οι εκρήξεις ηφαιστείων, είναι ένα τίποτα μπροστά στον πόλεμο. Ο πόλεμος από μακριά φαντάζει και τρομοκρατεί.
Δεν έχει σημασία ποιοι τον κάνουν και που, αφού είναι ΠΟΛΕΜΟΣ!!!
Πρέπει να σταματήσουν οι πόλεμοι και να κυριαρχήσει η ΕΙΡΗΝΗ!!!

θέματα

Δημοφιλείς αναρτήσεις