Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2009

Κοπεγχάγη: Οι δύσκολες αποφάσεις...το 2010

Οι συμμετέχοντες στη Διεθνή Διάσκεψη για το κλίμα στην Κοπεγχάγη αποφάσισαν να πάρουν συγκεκριμένες αποφάσεις για την προστασία του πλανήτη...το 2010

Σε συμφωνία μη δεσμευτικού χαρακτήρα, η οποία αναβάλει τις δύσκολες αποφάσεις για το 2010, κατέληξαν οι ηγέτες των χωρών που συμμετείχαν στη Διάσκεψη της Κοπεγχάγης για την Κλιματική Αλλαγή.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος πρότεινε το τελικό κείμενο σε συνεργασία με την Κίνα, τη Βραζιλία, την Ινδία και η Νότια Αφρική, χαρακτήρισε τη συμφωνία σημαντικό βήμα, αλλά όχι αρκετό για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία όλες οι μεγάλες οικονομίες συμφώνησαν να αναλάβουν δράση κατά της κλιματικής αλλαγής. Στο κείμενο δεν υπάρχουν αριθμητικοί στόχοι για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα, ωστόσο, όλες οι χώρες δεσμεύονται να τα παρουσιάσουν εντός του 2010. Επίσης δεν γίνεται αναφορά στην «επαλήθευση» των εκπομπών, κυρίως λόγω των αντιρρήσεων της Κίνας, η οποία αρνείται να τεθεί υπό διεθνή παρακολούθηση. Στο θέμα της διαφάνειας υπάρχει πάντως συμφωνία για ένα «διεθνές σύστημα ανάλυσης», το οποίο δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί.


Πηγή:Έργο Πολιτών :  
http://www.ergopoliton.gr/index.php?option=com_content&task=blogsection&id=2&Itemid=8&lang=el

θέματα

Δημοφιλείς αναρτήσεις