Κυριακή, Οκτωβρίου 25, 2009

Οι οδηγοί πρέπει να ελέγχουν την όρασή τους

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθεροτυπία :
Το 7% όλων των τροχαίων ατυχημάτων σχετίζεται με την όραση
Μετά την ηλικία των 40, οι οδηγοί θα πρέπει να ελέγχουν την όρασή τους κάθε δύο χρόνια, καθώς το 7% όλων των τροχαίων ατυχημάτων οφείλεται σε προβλήματα που σχετίζονται με την όραση, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Καλής Όρασης (KGS), το οποίο εδρεύει στο Βερολίνο.



Όπως ανακοίνωσε το KGS, περίπου ένας στους τρεις οδηγούς οχημάτων έχει προβληματική όραση και υπογραμμίζει ότι μόνο οι οδηγοί με καλή όραση μπορούν να αντιμετωπίσουν και να αντιδράσουν σωστά στις απαιτήσεις της κυκλοφορίας στους δρόμους.
Αυτοί που δεν μπορούν να διακρίνουν το αριθμό της κυκλοφορίας του προπορευόμενου κατά 30 μέτρα οχήματος, ή δεν μπορούν να διακρίνουν την προειδοποιητική πινακίδα εξόδου από οδό ταχείας κυκλοφορίας σε απόσταση 50 μέτρων πρέπει να εξεταστούν άμεσα από ειδικευμένο ιατρό.
Επίσης πρέπει να υποβληθούν σε ειδικές εξετάσεις για τα μάτια, όσοι οδηγοί δεν αισθάνονται σίγουροι για την οπτική τους ικανότητα όταν οδηγούν το σούρουπο ή τη νύχτα ή αισθάνονται ότι τους τυφλώνουν τα φώτα του επερχόμενου οχήματος τις νυχτερινές ώρες.
Το KGS είναι ένα ανεξάρτητο κέντρο, που δραστηριοποιείται στη Γερμανία και στόχος του είναι να ενημερώνει και να εκπαιδεύει το κοινό για οτιδήποτε αφορά στην όραση.
(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

θέματα

Δημοφιλείς αναρτήσεις