Κυριακή, Σεπτεμβρίου 12, 2010

Μετά τη Βραζιλία και στις ΗΠΑ

Τέλος το χαρτί για τους «Νew Υork Τimes»

Ο εκδότης της εφημερίδας Αρθουρ Σουλτσμπέργκερ ανακοίνωσε ότι αυτό θα γίνει στο κοντινό μέλλον 

 

Ο εκδότης της εφημερίδας «Νew Υork Τimes» Αρθουρ Σουλτσμπέργκερ ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη, σε συνέδριο με θέμα τα μίντια που διοργανώθηκε στο Λονδίνο, ότι ανάμεσα στα σχέδιά του είναι να σταματήσει να τυπώνει την εφημερίδα σε χαρτί και να κυκλοφορεί μόνο στην ψηφιακή της έκδοση στο Διαδίκτυο.

Πρόκειται για μια εξέλιξη η οποία ξάφνιασε πολλούς, και αν γίνει πραγματικότητα πρόκειται να αλλάξει ριζικά το τοπίο της ενημέρωσης. Ας μην ξεχνάμε ότι η ανάγνωση της εφημερίδας είναι μια αγαπημένη συνήθεια για εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, μια συνήθεια η οποία δύσκολα αλλάζει.

Ηκάθετη πτώση της διαφημιστικής δαπάνης που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και τα συνεχώς αυξανόμενα έξοδα εκτύπωσης και διανομής των εφημερίδων οδηγεί πολλούς δημοσιογραφικούς οργανισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο να αναζητούν νέους τρόπους προκειμένου να επιβιώσουν σε ένα τοπίο που γίνεται κάθε ημέρα και πιο σκληρό.

Ο ιδιοκτήτης των «Νew Υork Τimes» δεν ξεκαθάρισε πότε ακριβώς θα μπουν σε εφαρμογή τα σχέδια αυτά, άφησε πάντως να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται να συμβεί μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Το ερώτημα βέβαια παραμένει πώς θα μπορέσουν οι δημοσιογραφικοί οργανισμοί να εκμεταλλευτούν εμπορικά το Διαδίκτυο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας η οποία εκδίδει τους «Νew Υork Τimes», η εφημερίδα σκοπεύει να καθιερώσει μέσα στο 2011 την επιβολή αντιτίμου για πρόσβαση στην ιστοσελίδα της στο Διαδίκτυο.
...
Πηγή : Εφημερίδα Το Βήμα

θέματα

Δημοφιλείς αναρτήσεις