Τετάρτη, Ιουνίου 03, 2009

Χρήσιμες συμβουλές προς τα παιδιά:

Δείξτε στους γονείς σας όλα τα καταπληκτικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το κινητό σας τηλέφωνο, και δείξτε τους ότι ξέρετε να το χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια ακολουθώντας τους παρακάτω απλούς κανόνες:


* Μη δίνετε το νούμερο του κινητού σας τηλεφώνου ή οποιοδήποτε άλλο προσωπικό σας στοιχείο (τηλέφωνο σπιτιού, διεύθυνση, όνομα σχολείου, κλπ.) σε άτομα που δεν γνωρίζετε από κοντά. Ποτέ μην απαντάτε σε SMS ή εικονομηνύματα που λαμβάνετε από αγνώστους.

* Κρατάτε πάντα τον PIN και τον κωδικό ΙΜΕΙ σε ασφαλές μέρος.

* Να θυμάστε ότι δεν είναι ασφαλές να συναντήσετε κάποιον που γνωρίσατε μέσω του κινητού σας τηλεφώνου ή μέσω του Διαδικτύου. Μπορεί μια τέτοια συνάντηση να αποδειχτεί επικίνδυνη. Εάν θέλετε να το κάνετε οπωσδήποτε, τότε συναντήστε τον ηλεκτρονικό σας φίλο μόνο σε δημόσιο μέρος, και πηγαίνετε με κάποιον από τους γονείς σας ή κάποιον ενήλικα που εμπιστεύεστε.

* Σκεφτείτε καλά πριν στείλετε οποιεσδήποτε πληροφορίες μέσα από το κινητό σας. Ζητήστε πρώτα την άδεια των φίλων σας πριν τραβήξετε φωτογραφίες τους, και ειδικά πριν τις στείλετε σε κάποιον άλλο ή τις ανεβάσετε στο Διαδίκτυο. Να θυμάστε πάντα, ότι μόλις στείλετε κάποια φωτογραφία δεν μπορείτε πια να ελέγξετε τον τρόπο χρήσης της.

* Παρακολουθείτε το κόστος των τηλεφωνικών σας κλήσεων, έτσι ώστε να ανακαλύψετε άμεσα τυχών υπερβολικές χρεώσεις ή χρεώσεις πρόσθετων υπηρεσιών.

* Να θυμάστε ότι η συνεχής χρήση του κινητού δεν κάνει καλό. Μπορείτε να δείτε τους φίλους σας από κοντά, ή να τους πάρετε τηλέφωνο από τη σταθερή σας συσκευή στο σπίτι σας. Όπως κάνατε και πριν να έχετε στην κατοχή σας ένα κινητό τηλέφωνο.

* Αν είστε ανήλικοι και κάποιο συμβάν κατά την χρήση του κινητού σας τηλεφώνου ή της online σύνδεσής σας σε κάποια διαδικτυακή σελίδα σας έκανε να νιώσετε άβολα ή σας φόβισε, απευθυνθείτε αμέσως στους γονείς σας.

ΠΗΓΗ: http://www.saferinternet.gr/Default.aspx?tabid=143

θέματα

Δημοφιλείς αναρτήσεις