Κυριακή, Ιανουαρίου 10, 2010

Η πιο πρόσφατη επιβολή θανατικής ποινής


Εκτελέστηκε στην Κίνα ο Βρετανός που είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών
Υποστηρικτές του 53χρονου κρατούν κεριά και πανό που γράφουν «έλεος για τον Σαΐχ» έξω από την κινεζική πρεσβεία στο Λονδίνο

Τελευταία ενημέρωση 29/12/09 15:42
Εκτελέστηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στην Κίνα ο 53χρονος Βρετανός, Ακμάλ Σαΐχ, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε θάνατο για διακίνηση ναρκωτικών, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν, καταδικάζοντας έντονα την εκτέλεση.

«Καταδικάζω την εκτέλεση του Ακμάλ Σαΐχ και είμαι σοκαρισμένος και απογοητευμένος που οι επίμονες εκκλήσεις μας για επιείκια δεν εισακούστηκαν» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Η Κίνα, από την πλευρά της, επιβεβαίωσε την εκτέλεση με θανατηφόρα ένεση του 53χρονου στο Ουρούμτσι, πρωτεύουσα της επαρχίας Σιντζιάν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Ωστόσο, απορρίπτει τις κατηγορίες του Λονδίνου για την εκτέλεση του Ακμάλ Σαΐχ.

«Η κινεζική δικαιοσύνη χειρίστηκε την υπόθεση αυτή σύμφωνα με τις επιταγές του νόμου. Η Κίνα σεβάστηκε απολύτως τα δικαιώματα του κατηγορούμενου να ασκήσει έφεση», τόνισε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο 53χρονος Ακμάλ Σαΐχ είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2008 με την κατηγορία της διακίνησης 4 κιλών ηρωίνης. Η οικογένειά του είχε κάνει έκκληση στις κινεζικές αρχές, ζητώντας να μην εκτελεστεί η ποινή, επειδή ο Σαΐχ έπασχε από διπολική διαταραχή και είχε παραπλανηθεί από μία συμμορία εμπόρων ναρκωτικών, προκειμένου να εισάγει λαθραία την ηρωίνη.

 Πηγή :  in. gr

θέματα

Δημοφιλείς αναρτήσεις