Τρίτη, Φεβρουαρίου 17, 2009

«Κονταίνουν» την Εκθεση



Της ΕΛΕΝΑΣ ΒΑΡΙΝΟΥ

Με τα μηχανογραφικά στη διάθεσή τους από τον Μάρτιο και επιμέρους αλλαγές στη διεξαγωγή των πανελλαδικών -μεταξύ των οποίων και η μείωση του συντελεστή βαρύτητας στην ανάπτυξη κειμένου στην έκθεση- θα διαγωνισθούν φέτος οι υποψήφιοι για εισαγωγή στις σχολές των ΑΕΙ και των ΤΕΙ.

Μέχρι τη ριζική αλλαγή του εξεταστικού, την οποία επιδιώκεται από την κυβέρνηση να αποδώσει ο διάλογος για την Παιδεία, η ηγεσία του ΥΠΕΠΘ προχωρεί σε τροποποιήσεις του ισχύοντος συστήματος, «οι διαδικασίες διεξαγωγής των οποίων προχωρούν κανονικά ανεξάρτητα από την πορεία του διαλόγου» όπως δήλωσε χθες ο Α. Σπηλιωτόπουλος, μετά την τρίωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαρούσι με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.

..................................................................................................................................................................

- Αλλάζει στην εξέταση της «Νεοελληνικής γλώσσας» η βαρύτητα της παραγωγής κειμένου που ζητείται από τους διαγωνιζόμενους. Μειώνεται κατά 10 μονάδες (εφ'εξής θα βαθμολογείται με 40) στην εκατοντάβαθμη κλίμακα, ενώ αντίστοιχα αυξάνεται η βαρύτητα των ασκήσεων (εφ'εξής θα βαθμολογούνται με 35 μονάδες). Η μετατροπή στοχεύει, κατά το ΥΠΕΠΘ, στον περιορισμό της υποκειμενικής βαθμολόγησης στο συγκεκριμένο μάθημα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 17/02/2009

θέματα

Δημοφιλείς αναρτήσεις